Selecteer een pagina

Is jouw rekening aan het einde van de maand altijd leeg? Zou wat extra geld wel welkom zijn? Vraag jij je af of jij de enige bent die altijd geld tekort komt? Dat ben je zeker niet. Maar, stel jezelf de vraag: wil je het zo laten of wil je er iets aan veranderen?

Wanneer jij hier iets aan wilt veranderen dan kun je wat leren van de 10 dingen die rijke en succesvolle vrouwen nooit zouden doen. Ik schrijf heel bewust over rijk én succesvol, omdat ik van mening ben dat succes niet (alleen) te meten is in geld. Succes kan van alles betekenen, waaronder persoonlijke groei. Persoonlijke groei is wél onmisbaar voor het bereiken van financieel succes.

Er zijn een aantal dingen die rijke mensen gewoon weten en die ervoor zorgen dat ze rijk blijven. Geld verdienen helpt, maar met een hoog inkomen alleen ben je er niet! Er zijn nog een aantal dingen die je wél moet doen en die je kunt leren door deze valkuilen te vermijden. In deze blog deel ik dus 10 dingen die rijke en succesvolle vrouwen nooit zouden doen.

Denken dat een situatie niet kan veranderen

Rijke en succesvolle vrouwen zien kansen en mogelijkheden. Zijn ze vandaag blut dan gaan ze niet denken dat dat ook altijd zo zal blijven. Ze ondernemen actie en doen wat nodig is om de situatie te veranderen.

Blijven hangen in negativiteit

Iedereen krijgt in zijn leven te maken met tegenslag. De één helaas wat meer dan de ander. Toch hoor je vaak dat juist degenen met de ergste tegenslagen er vervolgens het sterkste zijn uitgekomen. Blijf dus niet hangen in negatieve dingen, maar accepteer tegenslagen en richt je op wat je er vervolgens van kunt leren.

Heb jij vaak last van negatieve gedachten? En levert dat stress op? Pak als eerste je stress aan. Volg bijvoorbeeld de online cursus: nooit meer zorgen of stress. 

Opgeven

Je hebt eigenlijk pas verloren wanneer je opgeeft. Wanneer je besluit om nooit op te geven heb je dus ook nooit verloren. Daarmee kan het eigenlijk niet misgaan, hooguit anders dan je verwacht. Dit geldt ook voor geldzaken. Lukt het je niet op een bepaalde manier geld te verdienen, ga dan op zoek naar een andere mogelijkheid, maar geef niet op!

Financieel afhankelijk blijven van een man

Een man is nog geen plan als het om je geld gaat. Een rijke en succesvolle vrouw is niet afhankelijk van een man, maar zorgt dat ze zelf haar zaken voor elkaar heeft. Ze heeft zelf verstand van financiële zaken mocht ze nog eens ooit op zichzelf worden teruggeworpen, dan kent ze haar rechten en plichten en is ze in staat om voor zichzelf op te komen.

Onvoorbereid zijn op de toekomst

Een rijke en succesvolle vrouw is bezig met haar toekomst. Ze weet waar ze heen gaat en maakt een plan om er te komen. Ze stelt doelen en kijkt wat ervoor nodig is om ze te halen. Ze plant haar toekomst zorgvuldig ook op financieel gebied en laat zich niet verassen door onvoorziene zaken.

Al haar geld uitgeven

Een rijke vrouw weet dat ze rijk blijft wanneer ze niet al haar geld uitgeeft. Ze houdt rekening met het feit dat ze ook ooit gaat stoppen met werken of het rustiger aan wil doen en dat ze dan ook geld nodig heeft om van te leven. Ze weet dat je met het opbouwen van vermogen je financiële toekomst zeker stelt.

Alleen gaan voor zekerheid

Hoewel de rijke en succesvolle vrouw zorgvuldig omgaat met haar geld, weet ze dat ze ook bepaalde afgewogen risico’s moet nemen om verder te komen in het leven. Ze zal moeten investeren en nieuwe gebieden moeten verkennen. Dat is soms spannend en niet geheel zonder risico. Maar zonder risico word je niet rijk. Zonder enig risico blijf je waar je bent en kom je niet vooruit.

Onzorgvuldig omgaan met vermogen

Een rijke vrouw weet dat ze moet nadenken over wat ze doet met haar vermogen. De meeste mensen komen óf tijd óf geld tekort. Een rijke vrouw weet dat geld voor haar moet gaan werken, zodat uiteindelijk meer geld én meer tijd gaat overhouden.

Korte termijn denken

Er zijn altijd uitzonderingen, maar de meeste mensen worden niet snel succesvol of snel rijk. Rijke en succesvolle vrouwen hebben dus een lange termijnvisie en zijn in staat het grotere plaatje te zien. Ze kijken vooruit, weten dat de aanhouder wint en dat elk klein stapje dat ze zetten, ze dichterbij hun doel brengt.

Alles zelf uitzoeken

Rijke en succesvolle mensen zijn heel goed in de juiste mensen om zich heen verzamelen. Ze weten dat ze onmogelijk alles zelf kunnen weten en doen en schakelen daarom experts in om ze hierin bij te staan. Ze zien het niet als zwakte om hulp in te schakelen van iemand die meer weet dan zij. Ze begrijpen dat hulp en kennis om zich heen verzamelen ze juist sterker en krachtiger maakt.

Wat zou jij kunnen leren van rijke en succesvolle vrouwen?

Wanneer jij vandaag besluit om bovenstaande zaken niet meer te doen, dan gaat het jou lukken om je vermogen te laten groeien. Welke punten zou jij meteen kunnen aanpakken? Laat het weten d.m.v. een reactie!

Wanneer je deze 10 financiële valkuilen vermijdt is de kans zeer groot dat jij veel rijker gaat worden.

Wil jij weten wat je kunt doen om jouw vermogen te laten groeien? Zou jij het leuk vinden om heel concreet financiële tips en adviezen te krijgen die afgestemd zijn op jouw persoonlijke situatie? Plan een kosteloze afspraak voor een geldstrategie sessie. Kijk HIER voor informatie.