Selecteer een pagina

Maak jij je zorgen over het uitgavepatroon van je dochter? Geeft ze structureel teveel geld uit als ze gaat shoppen of zie je dat ze regelmatig geld leent bij andere mensen? Ben je bang dat ze hierdoor vroeg of laat in de problemen zal komen en vraag jij je af wat jij als ouder kunt doen om haar hierbij te helpen?

Veel jongeren komen in de financiële problemen. Als kinderen op jonge leeftijd al leren om op een verstandige manier met geld om te gaan dan kan dit voorkomen dat ze op latere leeftijd in de schulden terecht komen. In deze blog geef ik je 4 tips waarmee je als ouder jouw twintiger kunt helpen bij het ontwikkelen van een gezond uitgavepatroon.

Kijk waar het uitgavepatroon van je dochter vandaan komt

Teveel geld uitgeven doen we allemaal wel eens en dat is ook niet erg. Wanneer het uitgeven van teveel geld een structurele vorm aanneemt is het belangrijk om te kijken waar het gedrag of patroon vandaan komt. Waar heeft je twintiger werkelijk behoefte aan? Dit kan van alles zijn. Is het goedkeuring van anderen, plezier maken, zodat ze niet aan vervelende dingen hoeft te denken of troost zoeken in het kopen van spullen bijvoorbeeld? Ga het gesprek hierover aan en kijk of je kunt ondersteunen bij het achterliggende probleem wat niks met geld te maken heeft.

Shoppen uitgavepatroon dochter geld make-up financieel onafhankelijk dochter budgetcoach

Vaak zien we dat je gemiddeld ongeveer net zoveel geld uitgeeft als de 5 mensen waarmee je het meeste omgaat.

Toon begrip voor het uitgavepatroon van je dochter

Omgaan met geld is een vaardigheid die we kunnen leren. Het is begrijpelijk dat niet iedereen dit vanaf jonge leeftijd onder de knie heeft. Toon begrip voor het ontwikkelproces van jouw dochter en laat haar haar eigen fouten maken. Word niet boos of verlies vertrouwen, want dit kan het probleem verergeren of ervoor zorgen dat je dochter zeker niet meer openstaat voor goedbedoelde tips en adviezen.

Geld uitgeven uitgavepatroon dochter budgetcoach financieel onafhankelijk online shoppen

Met online shoppen wordt veel geld uitgegeven.

Leer je dochter een gemakkelijk systeem voor geld

Veel jongeren vinden het moeilijk om overzicht te houden in financiële zaken. Ze kunnen nog niet goed de consequenties zien van hun te hoge uitgaven op lange termijn en hiervoor een planning maken. Daarnaast hebben ze het druk en nemen ze niet de tijd om elke maand kritisch te kijken naar inkomsten en uitgaven. Daarom zijn ze erbij gebaat om geldzaken zo gemakkelijk mogelijk te regelen en dit kan als er zoveel mogelijk automatisch betaald en gespaard wordt. In de online training: in 3 stappen je vermogen laten groeien leer ik ambitieuze jonge vrouwen hoe ze hun geldzaken kunnen organiseren zonder dat dit veel tijd kost. Speciaal voor die doelgroep met een volle agenda is een online training de ideale manier op dingen te leren. Kijk hier voor info en kosten van deze training.

Gezond uitgavepatroon vrouw leren budgetteren

Met een automatisch systeem voor je geld leer je gemakkelijk budgetteren.

Bied je dochter hulp aan in de vorm van een coach

Regelmatig wordt ik door ouders benaderd voor het coachen van hun kind. Als ouder nemen ze nu eenmaal niet alles van je aan, maar een professional kan vaak wel dingen bereiken. Daarnaast heeft je dochter het misschien nodig om iemand die wat verder weg staat in vertrouwen te kunnen nemen. Om deze redenen kiezen ouders ervoor om voor hun kind te investeren in een budgetcoach. Uiteraard moet een jongvolwassene er wel zelf helemaal klaar voor zijn om het probleem aan te pakken en hier ook tijd en energie in willen steken.

Budgetcoach vermogen opbouwen financieel onafhankelijk

Investeren in een budgetcoach of budgettraining kan veel geld opleveren.

In deze blog heb ik 4 tips gegeven om je jongvolwassen dochter te helpen bij het aanpassen van haar uitgavepatroon en het op orde krijgen van haar financiën. Wil jouw dochter graag werken aan een gezond uitgavepatroon? En beginnen met het opbouwen van vermogen op jonge leeftijd, wanneer dit het meeste effect heeft? Wil ze haar geldzaken organiseren op gemakkelijke manier waar ze de rest van haar leven nog plezier van heeft?

Schaf de online training: in 3 stappen je vermogen laten groeien aan of neem contact op met contact@geldengelukkig.nl