Selecteer een pagina

Was jij ook zo toe aan vakantie een aantal weken geleden? Hard gewerkt, zorg voor de kinderen, huishouden, je bent altijd druk, druk, druk. Je was blij dat je even kon uitpuffen tijdens de vakantie, maar nu is het (bijna) voorbij…

Vandaag beginnen de scholen weer in het Zuiden en sluiten we een vakantieperiode van 6 weken af. De vakantie is voorbij gevlogen en achteraf bezien was ik er meer aan toe dan ik dacht. Hoewel ik dol ben op mijn werk en het elke dag met veel enthousiasme doe, kwam ik er tijdens deze vakantie achter dat ik een oude valkuil was gestapt. Ik was te hard aan het werk geweest en dreigde langzaam maar zeker weer over mijn eigen grenzen heen te gaan. Vastgeplakt aan mijn telefoon en druk bezig met wat ik allemaal nog moest afkrijgen.

Waarom en voor wie doe ik dit telkens? Ben ik te hard aan het werken voor geld vroeg ik me af tijdens onze vakantie. En zo ja, wat zou ik dan anders doen als de rest van mijn leven zou kunnen bestaan uit vakantie vieren? Het gaf weer een aantal mooie inzichten.

Hoe zorg je ervoor dat je ook na de vakantie dat vakantiegevoel nog vasthoudt? Hoe blijf je zo lang mogelijk relaxed en voorkom je dat je weer terug op de trein stapt en geleefd wordt. In deze blog geef ik je 3 tips waarmee je de rust nog even kunt vasthouden.

  1. Zoek eens een plek op waar je niet online kunt

Moeilijk om je telefoon weg te leggen? 11 Dagen verbleven wij op een camping in Frankrijk. De WiFi en internetverbinding waren zeer minimaal aanwezig. In eerste instantie zou dat voor mij een reden zijn om er al niet naar toe te gaan. Ik wil wel kunnen internetten op vakantie.

Dit keer bleek het eerder een geschenk dan een tekortkoming. Mijn telefoon heb ik niet gemist en ík heb niets gemist. Ik vond het heerlijk om even helemaal rust te hebben. Om een boek te lezen en ideeën op papier te zetten. Mijn ideeën… Die zijn minstens net zo goed als alles wat op internet te vinden is. Alleen in stilte hoor je ze pas.

Blijkbaar kon ik pas mijn telefoon wegleggen toen ik ergens was waar ik gewoon niet op mijn telefoon kón kijken. Daarom is mijn voornemen na de vakantie om af en toe te werken op een plek zonder toegang tot internet.

  1. Leef in het nu

Wie mij al langer volgt weet dat ik TIJD belangrijker en kostbaarder vind dan geld. Tijdens mijn vakantie las ik het boek ‘de kracht van het NU’ van Eckart Tolle. Hij stelt dat tijd slechts een illusie is. Dat moest ik even laten bezinken. In zijn boek vertelt hij o.a. dat het prima is om doelen te hebben voor de toekomst, maar het enige wat écht is, dat is het HEDEN. En in het heden bestaan geen problemen, slechts situaties waar je misschien mee moet dealen op dat moment.

Best bevrijdend deze realiteit. Hoewel het leven in het NU mij lang niet altijd lukt, heb ik me voorgenomen om vaker stil te staan. Het gaat nooit om de bestemming, maar om de reis. Daarvan genieten geeft veel meer rust en maakt dat je af en toe ook kunt besluiten om iets niet te doen. Je hoeft nergens heen…  Je bent er al… Ongeacht waar je bent. Tevreden zijn is een mindset.

  1. Maak je niet te druk over geld

Waarom werken we eigenlijk? Naast allerlei andere mooie redenen die ik natuurlijk ook kan bedenken is er voor de meeste mensen gewoon een hele praktische reden voor. We werken om geld te verdienen. Vanmorgen nog hoorde ik van een klant weer die hardnekkige overtuiging: ik moet hard werken voor geld. En dus gaan we over onze eigen grenzen heen om meer klanten te vinden of sneller carrière te maken én een hoger inkomen te verdienen.

Maar stel dat je nú zou besluiten om je tempo aan te passen… Dat je de beslissing neemt om het rustiger aan te doen. Is dat écht een probleem? Een geldprobleem? Heb je daar eigenlijk zicht op? Ga je ervan uit dat je het geld niet kunt missen? Is je overtuiging dat MEER geld ALTIJD beter is? En heb je gecheckt of deze gedachten echt waar zijn?

Stop met jezelf zorgen te maken over geld, maar maak wel een plan voor geld. Een plan voor je geld is een plan voor je leven. Geen zicht hebben op geld geeft onrust, een plan hebben geeft rust.

Maak jij je wel eens druk over geld en zou je graag meer inzicht willen in hoe je dit kunt oplossen? Loop je vaak vast op het onderwerp geld? Of doe je maar wat en heb je niet echt een plan of strategie voor je geld? Plan een kosteloze GELDSTRATEGIESESSIE met me in.

In een gesprek van 30 minuten denk ik graag met je mee en help ik je een oplossing te vinden. Nu na de vakantie is het moment om weer met enthousiasme dingen aan te pakken. Wat heb je te verliezen?

Spreek ik je snel? Plan HIER een afspraak.