Selecteer een pagina

Ik vind het écht heel belangrijk om mijn  te woning verbouwen. Ik kan niet wachten met verhuizen naar een grotere woning. Ik ben wel echt gehecht aan mijn BMW. Voor het vieren van een verjaardagsfeestje gaven wij altijd € 700,- uit, de dag is niet compleet als niet iedereen kan blijven eten. Ik heb het echt wel nódig om een paar keer per jaar op vakantie te gaan en mijn huis is echt niet compleet zonder die droomkeuken met kookeiland.

Zomaar een paar dingen die ik de afgelopen tijd letterlijk heb gehoord én de laatste is van mezelf! Ook ik maak me wel ééns druk over wat ik nog niet heb. Vandaag doe ik maar weer eens een boekje open, omdat ik hoop dat jullie je hierin herkennen.

Wij hebben zo de neiging om ons te hechten aan wat we kunnen kopen. Mensen die mij kennen weten dat ik in een prachtige woning woon. Mooie locatie, grote tuin, genoeg kamers voor de kinderen, inloopkast, inloopdouche.

Eén ding zit er niet in: zo’n mooie woonkeuken met een kookeiland waar iedereen heerlijk omheen kan zitten. En er is een tijd geweest dat ik me zelfs ongelukkig ging voelen over het feit dat ik zo’n keuken nog niet had. Dat ik het gevoel had dat mijn woning geen droomwoning is, zonder mijn droomkeuken en dat ik pas gelukkig kan zijn in die woning als die keuken er wel is. Seriously??

Als ik er zo over nadenk dat is het eigenlijk grappig hoe wij ons geluk kunnen ontlenen aan het hebben van bezittingen. Tijd voor een blog over dit onderwerp.

In deze blog vertel ik je 3 fouten die wij vrouwen – mezelf inclusief – regelmatig maken, waardoor we denken dat we te weinig geld hebben. En wat je eraan kunt doen.

  1. Jezelf vergelijken met anderen

Je bent niet je omgeving. Je bent wel geneigd om de mensen met wie je omgaat – je sociale kring – te gaan zien als de standaard. Waarom wil ik graag zo’n keuken? Ik heb gezien hoe vriendinnen van mij zo heerlijk lang zitten te tafelen aan het kookeiland en dat zie ik ook voor me. Wanneer je je eigen bezittingen gaat vergelijken met die van anderen, dan loop je het risico om je er ongelukkig over te gaan voelen. Je hoeft niet dezelfde keuzes te maken als je omgeving en je kunt prima gelukkig zijn als je niet hebt waar een ander wel van geniet.

  1. Focussen op wat je niet hebt

Ik heb in de inleiding al verteld wat ik allemaal wél heb. Niet om op te scheppen, maar om iets duidelijk te maken. Want waar focus ik in dit voorbeeld op? Op wat ik NIET heb en daardoor laat ik mijn geluksgevoel beïnvloeden. Dit is een voorbeeld van focussen op tekort. En als je daarop focust, waar krijg je dan meer van? Precies…! Het gevoel van ontevredenheid over wat niet hebt. Het gevoel dat je harder moet werken om het wel te krijgen. Wanneer je actief begint te focussen op wat je wel hebt dan gaat dat gevoel van ‘tekort’ verdwijnen. Het is maar een gevoel. Richt je op alles waar je dankbaar voor bent. Dan ga je meer tevredenheid ervaren en kun je meer ontspannen.

  1. Niet onderzoeken wat de wens achter de wens is

Je denkt dat je een nieuwe woning, verbouwing of keuken wilt, maar feitelijk wil je iets anders. Je bent op zoek naar een bepaald gevoel. Een keuken staat voor mij voor gezelligheid, samen met de kinderen, lekker eten, genieten. Dat is waar ik werkelijk behoefte aan heb. Als ik weet wat de wens achter mijn wens is, dan zijn er genoeg alternatieven om daar invulling aan te geven. Zoek dus eerst naar de wens achter jouw wens.

In deze blog heb ik je verteld welke 3 fouten vrouwen maken, waardoor ze denken dat ze te weinig geld hebben. Ik zit nu in mijn NIET-droomkeuken te schrijven en me heerlijk tevreden te voelen. Ik denk dat de droomkeuken er ooit wel gaat komen hoor! Maar als dat niet zo is, dan is dat ook prima. Ik hecht nu meer waarde aan vrije tijd en leuke dingen doen. Iedereen maakt zijn eigen financiële keuzes. Zorg wel dat je er gelukkig van wordt!

De juiste mindset is één van de 7 stappen in mijn gratis e-book. Wil je meer lezen? Je kunt het HIER aanvragen: in 7 stappen meer geld op je rekening.