Selecteer een pagina

Het geld op je spaarrekening levert niets meer op. Het wordt alleen maar minder waard. Geen wonder dat beleggen als zoekterm op Google snel aan populariteit wint. Een slimme vrouw is op zoek naar meer rendement op haar geld en beleggen lijkt een interessante optie. Maar hoe en wanneer begin je?

Het antwoord is eigenlijk simpel: NU. Want je kunt namelijk nooit van tevoren weten wanneer het juiste moment is om te beginnen met beleggen. Beleggen is voor mensen met een lange termijnvisie, dus het perfecte moment om te beginnen bestaat niet of juist altijd.

Je moet alleen een aantal dingen weten en doen voordat je op een verantwoorde manier kunt starten met beleggen.

Wil jij gaan beleggen, maar heb je niet veel kennis en weet je niet goed hoe je moet beginnen? In deze blog vertel ik 3 dingen die ambitieuze vrouwen moeten weten voordat ze starten met beleggen.

Voordat je start met beleggen: weet je inkomsten en uitgaven per maand en per jaar.

Zet je inkomsten en uitgaven voor een heel jaar op een rij en kijk hoeveel je maandelijks overhoudt om te gaan beleggen. Beleggen door middel van een maandelijkse inleg wordt door de professional aangeraden, omdat je zorgt voor spreiding wat betreft het inlegmoment. De fluctuaties in de koers hebben hierdoor minder invloed op je totale resultaat. Weet dus wat je maandelijks kunt beleggen en leg elk maand in. Inkomsten en uitgaven gemakkelijk op een rij zetten? Dit leer je stap voor stap in de online training: in stappen je vermogen laten groeien.

Lees ook: 7 Manieren om te voorkomen dat je geld van je spaarrekening afhaalt.

Ambitieuze vrouwen starten met beleggen financieel onafhankelijk

Voordat je start met beleggen: zorg voor een financiële buffer.

Beleggen doe je met geld wat je niet nodig hebt. Beleggen terwijl je nog schulden hebt of een kleine financiële buffer is niet verstandig. Zorg dat je dit eerst op orde hebt of ook een financiële buffer tegelijkertijd opbouwt en ga daarna pas beleggen. Heb je nog schulden? Los deze eerst af. Wil je beginnen met het opbouwen van een financiële buffer, maar lukt het je telkens niet om dit te doen. Kijk dan naar de training: in 3 stappen je vermogen laten groeien. Deze training helpt je in een aantal eenvoudige lessen om een systeem voor je geld op te zetten, waarmee het veel gemakkelijker wordt om vermogen op te bouwen en geld over te houden om mee te gaan beleggen.

Ambitieuze vrouw en beleggen financieel geld en geluk

Voordat je start met beleggen: zorg dat je voldoende financiële kennis verzamelt.

Je kunt op een vrij laagdrempelige manier beginnen met beleggen. Zelf doe ik dit met het appje Peaks en het is absoluut niet ingewikkeld om dit aan te vragen en te beginnen met kleine bedragen die je kunt missen. Als je begint met beleggen dan is het ook verstandig om wat meer te lezen over het onderwerp. Weet hoe beleggen werkt, dan kom je niet voor verassingen te staan. Lees bijvoorbeeld eens een boek. Een echte klassieker en aanrader voor vrouwen die willen starten met beleggen is: De intelligente belegger van Benjamin Graham. Of het boek Blondjes Beleggen Beter van Janneke Willemse beveel ik ook aan.

Lezen over beleggen voor vrouwen

In deze blog heb ik je 3 dingen verteld die ambitieuze vrouwen moeten weten voordat ze starten met beleggen. Ben jij al begonnen met beleggen? Laat het me weten in de reactie.

Lees ook: In 6 stappen beginnen met beleggen. Voorkom dat je er wakker van ligt!